Fırında Soslu Kanat Hazırlığı

Mangal havası isteyenler için mükemmel bir alternatif! Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz, mis gibi kokan ve tavuk severlerin bayılacağı pratik bir fırın tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes soslu kanat tarifiyle, hem lezzetli bir akşam yemeği keyfi yaşayacak hem de zahmetsizce misafirlerinizi ağırlayabileceksiniz. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Hazırlanışı ise oldukça kolay ve kısa sürede enfes bir sonuç elde etmenizi sağlayacak. Ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle hafta içi akşam yemekleri için ideal olan bu tarif, size zaman kazandıracak. Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Gerekli Malzemeler

- 1 kilogram tavuk kanat
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı sos
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1/2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 1/2 tatlı kaşığı bal
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 dal taze biberiye (kıyılmış)

Soslu Kanat Yapılışı

1. Öncelikle tavuk kanatlarını iyice yıkayıp süzün. Daha sonra derin bir kapta ayçiçek yağı, süt, yoğurt, domates salçası, acı sos, ezilmiş sarımsak, üzüm sirkesi, bal, defne yaprağı, kekik, karabiber, tuz ve kıyılmış biberiye'yi iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuk kanatlarının üzerine döküp iyice karıştırarak tüm kanatların sosa bulanmasını sağlayın. En az 30 dakika buzdolabında marine edin. Marine etme süresi arttıkça lezzet daha da yoğunlaşacaktır. Daha sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika, arada bir çevirerek, kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. Piştikten sonra sıcak servis edebilir, yanında patates kızartması veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!