Tarif Hakkında
Sezonun en güzel balıklarından biri olan palamut, zeytinyağı ve aromatik baharatlarla buluşuyor. Bu enfes tarifiyle, fırından çıtır çıtır, lezzet dolu bir palamut ziyafeti sizleri bekliyor. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu sofraları için ideal. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tada bayılacak! Deneyin ve bu eşsiz lezzeti keşfedin! Palamutun doğal lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkaran bu tarif, sizlere unutulmaz bir yemek deneyimi sunacak. Özellikle taze otlar ile birlikte servis ettiğinizde, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacağından emin olabilirsiniz.
Malzemeler
Palamut ve Sebzeler
- 2 adet orta boy palamut balığı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy kuru soğan (incecik doğranmış)
- 1 adet kapya biber (küçük küpler halinde doğranmış)
- 1 adet büyük boy domates (küçük küpler halinde doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (küçük küpler halinde doğranmış)
- 3-4 dilim limon
- 2-3 adet defne yaprağı
Marine Sosu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/4 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 diş ezilmiş sarımsak
Hazırlanışı
Öncelikle, palamut balıklarını yıkayıp kurulayalım. Daha sonra, marine sosu için zeytinyağı, pul biber, kekik, limon suyu, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsağı bir kapta iyice karıştıralım. Hazırladığımız marine sosunu palamut balıklarının her iki tarafına da iyice sürelim. En az 15 dakika, daha da iyi olması için 30 dakika buzdolabında marine olmaya bırakalım. Bu sırada, soğanı, kapya biberleri, domatesi ve yeşil biberleri küçük küpler halinde doğrayalım. Marine olmuş palamut balıklarını fırın tepsisine yerleştirelim. Doğradığımız sebzeleri balıkların etrafına ve üzerine yerleştirelim. Limon dilimlerini ve defne yapraklarını da ekleyelim. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirelim. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, balıklar pişene kadar pişirelim. Pişip pişmediğini kontrol etmek için balığın en kalın kısmına bir bıçak batırabilirsiniz, kolayca geçecek şekilde pişmiş olması gerekiyor. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!