Nefis Bir Lezzet: Fırında Çıtır Tavuk ve Patates

Pratik ve lezzetli bir yemek arayışındaysanız, bu fırında çıtır tavuk ve patates tarifi tam size göre! Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem misafirlerinizi hem de ailenizi etkileyecek kadar nefis. Hem tavuk hem de patates aynı anda piştiği için vaktinizi de tasarruf etmenizi sağlayacak. Özellikle hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenek. Çıtır çıtır tavuk ve yumuşacık patateslerin muhteşem uyumunu deneyimlemeye hazır olun. Siz de bu kolay tarifi deneyerek, mutfak becerilerinizi sergileyebilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Unutmayın, tarifte kullanılan baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler: Lezzet Patlaması İçin

Tavuk İçin:

* 2 adet tavuk göğsü
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 çay kaşığı kajun baharatı
* 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
* 1 çay kaşığı tuz

Kızartma İçin:

* 2 yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı kajun baharatı
* ½ çay kaşığı sarımsak tozu
* ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 adet yumurta
* 1 küçük paket patates cipsi (ezilmiş)

Patates İçin:

* 2 adet patates (küp küp doğranmış)
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* ½ çay kaşığı kajun baharatı
* ¼ çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Adım Adım Lezzete

Öncelikle tavuk göğüslerini yıkayıp kurulayın. Daha sonra yoğurt, kajun baharatı, karabiber ve tuzu karıştırıp tavuk göğüslerini bu karışıma bulayarak en az 30 dakika marine edin. Bu süre zarfında patatesleri küp küp doğrayın ve zeytinyağı, kajun baharatı ve tuz ile karıştırın. Marine edilen tavuk göğüslerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak ezilmiş patates cipslerine bulayarak iyice kaplayın. Hazırladığınız patatesleri ve tavukları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika, tavuklar kızarana ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişen çıtır tavuk ve patateslerinizi sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!