Nefis Cips Kaplı Tavuk Kanatları

Soslara batırıp bitiremeyeceğiniz, çıtır çıtır, enfes lezzette fırında pişen cips kaplı tavuk kanatları tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifte, klasik tavuk kanatlarını unutacaksınız. Özellikle film geceleri veya arkadaş buluşmaları için ideal bir atıştırmalık. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her evde bulunabilecek türden. Püf noktalarıyla birlikte adım adım anlatacağımız bu tarif sayesinde siz de kısa sürede enfes cips kaplı tavuk kanatları hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Denemeye değer, emin olun. İşte, ağız sulandıran tarifin detayları:

Malzemeler

Tavuk Kanatları İçin:

  • 1 kilogram tavuk kanadı
  • 300 gram patates cipsi (ezilmiş)
  • 1 kase un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)

Sos İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk kanatlarını iyice yıkayıp kurulayın. Daha sonra, patates cipslerini bir mutfak robotunda veya poşet içinde ezip un haline getirin. Ayrı kaplarda unu, yumurtaları (3 adet) ve galeta ununu hazırlayın. Tavuk kanatlarını önce una, sonra yumurtaya ve son olarak ezilmiş cipslere bulayarak iyice kaplayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız tavuk kanatlarını üzerine dizin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika, kızarana kadar pişirin. Pişerken arada bir kontrol edin ve gerektiğinde ters çevirin. Sos için; yumurtayı, sarımsağı, hardalı, limon suyunu, zeytinyağını, sıvı yağı, tuzu ve karabiberi bir kapta çırpın. Pişen tavuk kanatlarını bu sosa batırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!