Fırında Karnabahar: Kolay ve Lezzetli
Haşlama derdinden kurtulun! Bu tarifte karnabaharı haşlamadan, doğrudan fırında pişiriyoruz. Zaman kazandırırken, lezzetinden de ödün vermiyoruz. Baharatların muhteşem uyumu, karnabaharın doğal lezzetini tamamlıyor. Dilerseniz üzerine biraz parmesan peyniri de serpebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu pratik ve enfes karnabahar tarifine bayılacak. Hem sağlıklı, hem de doyurucu bir seçenek arayanlar için ideal. Özellikle sebze yemeklerini sevenler için bu tarif mutlaka denenmeli.Malzemeler
* 1 adet orta boy karnabahar* 1/3 çay bardağı zeytinyağı* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı toz karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı toz zerdeçal
* 1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı
1. Karnabaharı yıkayıp, küçük parçalar halinde ayırın.2. Bir kapta zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırın.
3. Karnabahar parçalarını baharatlı karışıma iyice bulayın.
4. Fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
5. Pişen karnabaharı sıcak olarak servis edin. Yanına yoğurt veya farklı soslar da ekleyebilirsiniz.