Muhteşem Fındıkkıran Tarifi
Her lokmada sizi bekleyen enfes fındık lezzetiyle, bu fındıkkıran tarifi bağımlılık yaratacak cinsten. Bir kez yemeye başladığınızda sayısını unutacağınız, damak çatlatan bu özel kurabiyeler, hem yapımı kolay hem de tadı inanılmaz. Özellikle fındığı sevenler için mükemmel bir tercih. Çay saatlerinizin veya kahve molalarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak bu tarif, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir ikram. Hem pratik hem de lezzetli olmasıyla mutfakta vakit geçirmekten keyif alacaksınız. İşte, ev yapımı fındıkkıran tarifi...
Malzemeler: İki Aşamalı Lezzet
Kurabiye Hamuru İçin:
- 85 gram tereyağı
- 130 gram Hindistan cevizi unu
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya tozu
- 2 yemek kaşığı agave şurubu
- 1 su bardağı çifte kavrulmuş fındık
Sos İçin:
- 250 mililitre süt
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya tozu
- 2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu
- 4 yemek kaşığı agave şurubu
- 3 tatlı kaşığı fındık ezmesi
- 2 tatlı kaşığı labne
Hazırlanış: Adım Adım Fındıkkıran
Öncelikle, kurabiye hamurunu hazırlamak için tereyağını, Hindistan cevizi ununu, yumurtayı, vanilyayı ve agave şurubunu bir kapta iyice çırpın. Daha sonra, çifte kavrulmuş fındıkları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru küçük parçalar halinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler pişerken, sos için süt, vanilya, Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi unu, agave şurubu, fındık ezmesi ve labneyi bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Pişen kurabiyeleri soğuttuktan sonra, hazırladığınız soğuk sosa batırıp servis edin. Afiyet olsun!