Lezzetli Bir Yaz Aperatifi

Yaz sıcaklarında serinletici ve lezzetli bir meze arayışındaysanız, işte karşınızda mükemmel bir tarif! Bu kolay ve pratik çağla bademli meze, süzme yoğurt, taze nane ve enfes çağlaların mükemmel uyumuyla damağınıza bayram yaşatacak. Hazırlanması oldukça basit olan bu meze, misafirlerinizi etkilemek için ideal bir seçenek. Hem hafifliği hem de eşsiz lezzetiyle yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Servis etmeden önce buzdolabında en az 30 dakika dinlendirerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Deneyin ve yaz sofralarınızın yıldızını keşfedin!

Malzemeler ve Hazırlık

Bu enfes meze için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. 20-25 adet çağla (tercihen olgun ve iri taneli), 6 yemek kaşığı süzme yoğurt (tercihen koyun veya keçi yoğurdu), 3 yemek kaşığı soğuk su, 2 diş sarımsak (ince kıyılmış), 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 6-8 yaprak taze nane (ince kıyılmış). Malzemeleri hazırladıktan sonra, hazırlık aşamasına geçebilirsiniz.

Hazırlanış Adımları

Öncelikle çağlaları yıkayıp temizleyin. Sarımsakları ince ince kıyın. Derin bir kapta süzme yoğurdu, suyu, sarımsakları, tuzu ve zeytinyağını iyice çırpın. Daha sonra, kıyılmış naneyi ve temizlenmiş çağlaları yoğurtlu karışıma ekleyin. Yavaşça karıştırarak çağlaların yoğurtla iyice kaplanmasını sağlayın. Hazırladığınız bademli mezeyi buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu, mezenin tatlarının birbirine daha iyi karışmasını sağlayacaktır. Sonrasında servis edebilir ve lezzetinin tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!