Tarif Hakkında

Sıradan kapuska tariflerine yeni bir soluk getirecek enfes bir lezzet: Lahana turşulu kapuska! Pratik ve oldukça lezzetli olan bu tarif, hem damak zevkinizi şenlendirecek hem de sevdiklerinizi mutlu edecek. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlıdır, bu yüzden vaktiniz kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir akşam yemeği seçeneği olacaktır. Malzemeleri oldukça yaygın ve bulunması kolay olduğu için, hemen bugün sofralarınızda yerini alabilir. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Bu enfes lahana turşulu kapuska için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 adet büyük boy soğan, 150-200 gram kıyma, 7 yemek kaşığı pilavlık bulgur, 1 yemek kaşığı salça, 500 gram lahana turşusu, 1/4 adet orta boy lahana, 1 tatlı kaşığı (tepeleme) toz kırmızı biber ve 1 tatlı kaşığı (tepeleme) kırmızı pul biber.

Hazırlanışı

Öncelikle soğanı ince ince doğrayın ve bir tavada kıyma ile birlikte kavurun. Kıyma kızarınca salçayı ekleyip bir dakika daha kavurun. Daha sonra pilavlık bulguru ekleyin ve 1-2 dakika kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta lahana turşusunu ve lahanayı ince ince doğrayın. Kırmızı biberleri ve pul biberi de ekleyip karıştırın. Kıymalı karışımı, doğranmış lahana ve turşu ile birleştirin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar güzelce karıştırın. Orta ateşte, arada karıştırarak pişirin. Lahana ve turşunun yumuşaması için yaklaşık 20-25 dakika pişirmeniz gerekebilir. Pişirme süresi, lahana ve turşunun sertliğine göre değişkenlik gösterebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha yoğun bir lezzet için, lahana turşusunu biraz daha uzun süre pişirebilirsiniz. İsterseniz, yemeğinize farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Örneğin, karabiber veya kimyon gibi baharatlar, yemeğinize güzel bir aroma katacaktır. Kapuskanın daha sulu olmasını istiyorsanız, az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Bu, yemeğinizin sunumunu daha da güzelleştirecektir.