Tarif Hakkında

Bildiğiniz tüm böreklerden farklı, çıtır çıtır bir lezzet şöleni sunan karnıyarık böreği tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu enfes börek, hem pratikliğiyle hem de eşsiz tadıyla sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Aileniz ve misafirleriniz, bu enfes böreğin tadına baktıktan sonra tarifini mutlaka soracaklar. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlık aşamalarını takip ederek kısa sürede harika bir börek pişirebilirsiniz. Özellikle akşam yemeklerinde veya misafir ağırlamalarında harika bir alternatif sunuyor. İç harcının lezzeti ve böreğin çıtırlığı mükemmel bir uyum yakalıyor. Siz de bu enfes deneyimi yaşamak istiyorsanız, hemen malzemeleri hazırlayıp mutfağa girebilirsiniz.

Malzemeler

İç Malzemeler:

5 adet yufka, 200 gram kıyma, 3 adet orta boy patates, 5 adet orta boy soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz

Yağlar:

1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağı

Üst Malzemeler:

1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı

Hazırlanışı

Öncelikle patatesleri ve soğanları küp küp doğrayın. Ardından, geniş bir tavada zeytinyağını ve sıvı yağı ısıtın. Doğradığınız soğanları ekleyip, hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip, iyice kavurun. Kıyma kavrulurken, baharatları (karabiber, pul biber, kimyon ve tuz) ekleyin. Patatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. İç harcınız hazır. Yufkaları tezgahınıza serin ve iç harçtan her birinin üzerine eşit miktarda yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine tereyağı sürün ve yumurta sarısıyla çörek otu-susam karışımını yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yaparak, bu enfes börekten keyif alabilirsiniz. Afiyet olsun!