Tarif Hakkında

Pastanelerdeki gibi bembeyaz ve lezzetli un kurabiyeleri artık evinizde! Bu enfes tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek, ağızda dağılan kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Tarifimiz oldukça basit ve pratik olup, kısa sürede harika sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Az malzemeyle büyük bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Hazırlık aşaması oldukça keyifli ve kolaydır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kurabiyelerin tadına bayılacaklar. Çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak.

Malzemeler

- 500 gram un- 250 gram margarin
- 250 gram pudra şekeri
- 1 paket vanilya

Hazırlanışı

1. Öncelikle margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Yumuşamış margarini geniş bir kapta pudra şekeri ile birlikte krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamur çok sert olmamalı, ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır. Hamuru streç filme sararak en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve afiyetle tüketin.

Püf Noktaları

Kurabiyelerinizin daha lezzetli olması için, yüksek kalitede malzemeler kullanmaya özen gösterin. Margarini iyice yumuşatmak, hamurun kıvamını ve kurabiyelerin lezzetini etkiler. Hamuru çok fazla yoğurmayın, aksi takdirde kurabiyeler sertleşebilir. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden kurabiyelerin altının kızarıp üstünün hafifçe pembeleştiğinden emin olun. Soğuyan kurabiyeleri saklama kabına koyup, dilediğiniz zaman afiyetle yiyebilirsiniz.