Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi

Dışarıda içtiğiniz o enfes ezogelin çorbasının kıvamını evde yakalamak mı istiyorsunuz? Artık hayal değil! Bu tarifle, lokanta lezzetinde ezogelin çorbasını kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. Uzun yıllardır denenmiş ve beğenilmiş bu tarif, püf noktalarıyla kusursuz bir sonuç almanızı sağlayacak. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Hazırsanız, başlayalım!

Malzemeler

* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 yemek kaşığı bulgur
* 2 yemek kaşığı pirinç
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 5,5 su bardağı tavuk suyu (veya su)
* 1 su bardağı su
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadına göre ayarlanabilir)
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1/2 adet limon suyu

Hazırlanış

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci ilave edin. Kısık ateşte 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ve suyu ekleyin. Tuz, karabiber, kuru nane, toz kırmızı biber, pul biber ve kimyonu da ekleyip, kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra blenderdan geçirerek püre haline getirin. Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Ezogelin Çorbası Sunum Önerileri

Sıcak servis edilmesi gereken ezogelin çorbasını, üzerine bir kaşık yoğurt veya bir tutam pul biber ekleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, taze maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Bu püf noktaları ile, lokantadan arda kalmayan ezogelin çorbası deneyimi yaşayabilirsiniz.