Muhteşem Bir Şeker Hamurlu Pasta

Hazır pastalara artık veda edin! Bu tarifle evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir şeker hamurlu pasta sizi bekliyor. Hem lezzeti hem de muhteşem sunumuyla dışarıdan alınan pastaları geride bırakacak bu tarif, sevdiklerinizi çok mutlu edecek. Hazırlanması oldukça basit olan bu pastayı, özel günlerinizde veya hafta sonu keyiflerinizde gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler oldukça yaygın ve kolayca bulunabiliyor. Ayrıca, krema ve çikolata miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Pastanızın daha da gösterişli görünmesini istiyorsanız, şeker hamurunu farklı renkler ve şekiller kullanarak süsleyebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu pastaya bayılacaklar!

Gerekli Malzemeler

Pastanın yumuşak ve lezzetli kekini hazırlamak için; 4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 5 yemek kaşığı ılık su, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı (tepeleme) un ve 1 çimdik tuza ihtiyacınız olacak. Krema için 3 kutu çiğ krema, çikolata kaplaması için 300 gram kuvertür çikolata ve son olarak pastayı süslemek için 300 gram şeker hamuru hazırlayın.

Pasta Hazırlama Adımları

Öncelikle kek hamurunu hazırlayın. Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın. Ardından ılık suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyip karışıma yavaşça ekleyin. Çırpma işlemine devam ederek pürüzsüz bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra keki ikiye kesin. İki kek arasına ve üzerine hazırladığınız kremayı sürün. Erimemiş kuvertür çikolatayı benmari usulü eritip pastanın üzerine gezdirin. Son olarak, dilediğiniz gibi şekillendirdiğiniz şeker hamuru ile pastanızı süsleyin. İşte bu kadar, lezzetli ve güzel şeker hamurlu pastanız hazır!