Lezzetli Bir Tatlı: Kaymaklı Tel Kadayıf
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifimizde, kaymaklı tel kadayıfın eşsiz lezzetini yakalayacaksınız. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanışı oldukça pratik. İşte, ağız sulandıran bir tatlı deneyimi için ihtiyacınız olan her şey. Sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Sıcak servis edildiğinde tadına doyum olmayacak. Özel günlerinizin ve tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak bu tarifle, hem kendinizi hem de misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz.Gerekli Malzemeler
Bu mükemmel tel kadayıf için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:* 250 gram tel kadayıf* 250 gram kaymak (tercihen ev yapımı)
* 1 su bardağı Antep fıstığı (ince kıyılmış)
Şerbeti için ise:
* 3 su bardağı su
* 3 su bardağı şeker
* 1-2 damla limon suyu
Hazırlanış
1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp, şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 damla limon suyu ekleyip, 5 dakika daha kaynatmaya devam edelim. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Soğuyan şerbet, tatlının lezzetini daha da artıracaktır. Şerbetin soğumasını beklemek, tatlının kıvamını korumak için çok önemlidir.2. Tel kadayıfı orta boy bir tepsiye yayın. Üzerine kaymağı eşit şekilde yayalım. Daha sonra ince kıyılmış Antep fıstığını serpelim. Ardından, kadayıfın kenarlarını ortaya doğru katlayarak, rulo yapalım. Bu işlem, kadayıfın daha güzel görünmesini ve kaymağın daha iyi dağılmasını sağlayacaktır.
3. Hazırladığımız ruloları önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı kızarana kadar pişirelim. Pişirme süresi, fırınınızın gücüne göre değişiklik gösterebilir. Fırından çıkardıktan sonra, henüz sıcakken soğumuş şerbeti üzerine gezdirelim. Şerbetin tamamen emilmesi için biraz bekleyelim.
4. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!