Nefis Bir Kahve Keki Deneyimi
Bu tarifle, pahalı kahvecilere gitmeden, evinizde enfes bir kahve keki tadına varacaksınız. Özellikle havuç ve cevizin muhteşem uyumu, kekin lezzetini zirveye taşıyor. Tarif oldukça kolay ve pratik olup, kısa sürede hazırlayabileceğiniz nefis bir atıştırmalık veya tatlı alternatifi sunuyor. Kekin yumuşak dokusu ve yoğun aroması, damakta unutulmaz bir tat bırakacaktır. Hem çay saatlerinizin hem de özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzete bayılacaklar. Hazırlık aşamalarını takip ederek, siz de kolayca bu mükemmel kahve kekini yapabilirsiniz.Malzemeler
Kek İçin: 100 gram tereyağı, 150 gram toz şeker, 50 gram pekmez, 3 adet yumurta, 1/2 su bardağı süt, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 2 adet havuç (rendelenmiş), 180 gram un, 1 tutam tuz, 2 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1/2 adet muskat cevizi rendesi, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı ceviz (kırılmış).Üst Kısmı İçin: 120 gram un, 1 tutam tuz, 1 tutam tarçın, 1 tutam toz zencefil, 60 gram toz şeker, 80 gram tereyağı.
Süsleme İçin: 200 gram labne, 80 gram pudra şekeri, 2 yemek kaşığı limon suyu.
Hazırlanış
1. Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Tereyağını, şekeri ve pekmezi çırpıcıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü, portakal kabuğu rendesini, rendelenmiş havucu, unu, tuzu, tarçını, zencefili, muskatı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın. Son olarak kırılmış cevizleri ekleyip hafifçe karıştırın.2. Hazırlanan kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Üzerine hazırladığınız üst kısım için malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp, kekin üzerine yayın. 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
3. Kek pişerken, süsleme için labneyi, pudra şekerini ve limon suyunu çırpın. Pişen kek soğuyunca üzerine bu kremayı sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun!