Bagel Nedir?

Bagel, Kanada ve ABD'de oldukça popüler olan, mayalı hamurdan yapılan lezzetli bir ekmek türüdür. Şekli açmayı andırırken, tadı ise susamsız simide benzer. Bu tarifle evinizde kolayca yapabileceğiniz, yumuşak ve çıtır çıtır bir bagel deneyimi yaşayacaksınız. Hazırlaması oldukça keyifli olan bu tarif, kahvaltılarda veya atıştırmalık olarak mükemmel bir seçenek sunuyor. Farklı baharatlar ekleyerek veya içine peynir koyarak da çeşitlendirebilirsiniz. Deneyerek kendinize özgü bagel çeşitleri yaratabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes bagel'leri çok sevecekler.

Malzemeler

Hamur İçin:

* 3 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 2 yemek kaşığı kuru maya
* 3/4 su bardağı ılık süt
* 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

* 1 adet yumurta beyazı
* 1 yemek kaşığı haşhaş
* 1 yemek kaşığı susam
* 2 yemek kaşığı yulaf

Hazırlanış

1. Öncelikle büyük bir kapta unu, şekeri, mayayı ve tuzu karıştırın. Ardından ılık sütü ve ayçiçek yağını ekleyip, yavaş yavaş yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Eğer gerekliyse azar azar un ekleyebilirsiniz. Yoğurma işlemi yaklaşık 10 dakika sürmelidir. Hamuru hafifçe yağlanmış bir kapta, üzerini nemli bir bezle kapatarak 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanma süresi ortam sıcaklığına bağlı olarak değişebilir.
2. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde merdane ile açın. Yaklaşık 1 cm kalınlığında ve istediğiniz büyüklükte daireler kesin. Her dairenin ortasından bir delik açarak bagel şeklini verin.
3. Hazırladığınız yumurta beyazını çırpın ve her bageli yumurta beyazına batırın. Daha sonra haşhaş, susam ve yulafı üzerine serpin.
4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Bageller altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Pişen bagelleri fırından çıkarıp tel rafa alın ve soğumaya bırakın. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.