Tarif Hakkında
Bu tarifle, şekersiz ve tamamen doğal, ev yapımı kakaolu fıstık ezmesi hazırlayabilirsiniz. Hem sağlıklı bir atıştırmalık, hem de kahvaltınıza lezzet katacak harika bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de oldukça basit. İsteğe bağlı olarak, fıstık ezmesinin kıvamını ayarlamak için daha fazla su veya süt ekleyebilirsiniz. Tarifimizde, doğal bal kullanarak şeker eklemeden tatlı bir lezzet yakaladık. Bu fıstık ezmesi, çocuklarınızın da çok seveceği bir lezzet olacaktır. Deneyin ve farkı görün!Malzemeler
* 1 su bardağı tuzsuz fıstık* 2 çorba kaşığı bal* 1 çorba kaşığı kakao
* 1 çorba kaşığı su
* 2 çorba kaşığı süt
Hazırlanışı
1. Tuzsuz fıstıkları, güçlü bir mutfak robotunda veya blenderda pürüzsüz bir kıvama gelene kadar öğütün. Bu işlem birkaç dakika sürebilir. Fıstıkların iyice öğütülmesi, fıstık ezmesinin pürüzsüz ve lezzetli olmasını sağlar. Öğütme işlemi sırasında, fıstıkların ısınması normaldir. Isınma, fıstık ezmesinin daha kolay yayılmasını sağlayacaktır.2. Öğütülen fıstıklara, bal, kakao, su ve sütü ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar tekrar blendırlayın. İstediğiniz kıvama gelene kadar su veya süt ekleyebilirsiniz. Kakaolu fıstık ezmesi çok yoğunsa, daha akıcı bir kıvam elde etmek için biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
3. Hazırladığınız kakaolu fıstık ezmesini, cam bir kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz. Buzdolabında birkaç hafta saklanabilir ve tazeliğini koruyabilir. Fıstık ezmesi, buzdolabında sertleşebilir, bu durumda oda sıcaklığında birkaç dakika bekleterek tekrar yumuşatabilirsiniz.