Muhteşem Profiterol Hamuru

Pastanelerden farksız, evde yapılabilecek en lezzetli profiterol için gerekli malzemeler ve adım adım hazırlanışı aşağıdadır. Öncelikle, 125 gram tereyağı veya margarini, 1 su bardağı su ile birlikte tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca, 1 su bardağı unu ve 1 çimdik tuzu ilave edip, sürekli karıştırarak, un tamamen özleşene ve hamur top haline gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp, hafifçe soğumaya bırakın. Daha sonra, 3 adet yumurtayı teker teker ekleyerek, her birini iyice karıştırdıktan sonra diğerini ekleyin. Hamur kıvamının pürüzsüz ve parlak olmasına dikkat edin. Hazırladığınız hamuru, 1-2 cm çapında yuvarlaklar halinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Pişen profiterolleri fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın.

Kremalı ve Lezzetli Profiterol Dolgusu

Profiterollerinizin için mükemmel bir krema hazırlamanız gerekiyor. Bunun için 2,5 su bardağı sütü, 3 yemek kaşığı unu ve 1,5 çay bardağı şekeri bir tencerede, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, 1 adet yumurtayı ve 1 paket vanilyayı ekleyip iyice çırpın. Kremanın tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan kremayı, bir şırınga yardımıyla pişmiş ve soğumuş profiterollerin içine doldurun.

Çikolatalı Profiterol Sunumu

Son dokunuş için, 80 gram bitter çikolatayı, 1 paket krema ile birlikte benmari usulü eritin. Erimiş çikolatayı, dolgulu profiterollerin üzerine gezdirin. Dilerseniz, üzerine fındık veya diğer kuru yemişleri de serpebilirsiniz. Hazırladığınız enfes profiterollerinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!