Nefis Limonlu Cheesecake

Evde yapılan cheesecake'lerin tadına doyum olmaz! Bu tarifle hazırlayacağınız lezzetli limonlu cheesecake, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hem yapımı kolay hem de son derece şık bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek. Misafirlerinizi etkileyecek, ağızda dağılan kreması ve ferahlatıcı limon aromasıyla her yaştan insanı büyüleyecek. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz, özel günleriniz için de mükemmel bir tercih olacaktır. Özellikle limonun ferahlatıcı tadını sevenler için vazgeçilmez bir lezzet. Siz de bu enfes tarifi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Malzemeler:

* 1 su bardağı şeker
* 2 paket yulaflı bisküvi
* 600 gram labne peyniri
* 200 ml sıvı krema
* 2 adet yumurta
* 1,5 yemek kaşığı (silme) nişasta
* 1 yemek kaşığı un
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 1 adet limon suyu
* 1 yemek kaşığı nişasta (krem şanti için)
* 1 çay bardağı su (krem şanti için)
* 1 tutam zerdeçal

Hazırlanış:

1. Öncelikle yulaflı bisküvileri rondodan geçirip incecik bir kıvam elde edin. Üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı kek kalıbının tabanına yayın ve buzdolabında bekletin.
2. Bir kapta labne peyniri, şeker, yumurtaları, sıvı krema, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu iyice çırpın. Ayrı bir kapta unu ve nişastayı karıştırıp, peynir karışımına ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Zerdeçal'ı da ekleyerek karıştırın.
3. Hazırladığınız karışımı, buzdolabında beklettiğiniz bisküvi tabanının üzerine dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin.
4. Cheesecake pişerken, krem şantiyi hazırlayın. 1 çay bardağı suyu ve 1 yemek kaşığı nişastayı tencerede kaynatıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krema ve toz şekeri mikserle çırpıp, kaynattığınız karışımı ekleyin.
5. Pişen cheesecake'i fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuyan cheesecake'in üzerine hazırladığınız krem şantiyi sürün ve tekrar buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.