Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, enfes bir limon aromalı şekerpare tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve yapımı oldukça kolay. Hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Tarifimizi adım adım takip ederek, çıtır çıtır, ağızda dağılan şekerpareler yapabilirsiniz. Unutmayın, taze sıkılmış limon suyu ve limon kabuğu rendesi, bu tarifin olmazsa olmazlarıdır. Püf noktalarına dikkat ederek, mükemmel lezzete ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler: Şekerpare Hamuru
* 250 gram margarin * 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak) * 2 çay bardağı irmik * 1,5 çay bardağı pudra şekeri * 1/2 çay kaşığı karbonat * 1/2 çay kaşığı kabartma tozu * 1 paket vanilya * 3 - 3,5 su bardağı un * 1 adet limon kabuğu rendesi * 1/2 adet limon suyu
Malzemeler: Şeker Şerbeti
* 4 su bardağı toz şeker * 4 su bardağı su * 3-4 damla limon suyu
Hazırlanış:
Öncelikle, şeker şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye şekeri ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 damla limon suyu ilave edin. Şerbet kıvamını alana kadar orta ateşte pişirin. Şerbet kıvamını kontrol etmek için, bir damlasını soğuk suya damlatın. Şerbetin suda toplaşması, kıvamının yeterli olduğunu gösterir. Şerbeti soğumaya bırakın. Şimdi, şekerpare hamuruna geçelim. Margarini, yumurtaları (bir yumurta sarısı hariç), irmiği, pudra şekerini, karbonatı, kabartma tozunu, vanilyayı, unu, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu geniş bir kapta iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru küçük parçalar halinde yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Ayrı koyduğumuz yumurta sarısını üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcakken şeker şerbetine batırın ve soğumaya bırakın. Servis etmeden önce üzerlerine istediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun!