Evde Hazırlanan Nefis Tavuk Dürüm

Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi olan tavuk dürümü artık evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu tarifimizle, dışarıda yediğinizden çok daha lezzetli ve sağlıklı bir tavuk dürüm deneyimi yaşayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve yapımı da oldukça pratik. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu enfes lezzeti mutlaka denemelisiniz. Hem ekonomik hem de oldukça doyurucu olan bu tarif, öğle veya akşam yemekleriniz için ideal bir seçenek. Sıcak lavaş ekmeğinin içine sarılan, enfes baharatlarla tatlandırılmış tavuk, domates ve maydanozun muhteşem uyumunu deneyimleyin. Hazırlamak için hemen mutfağa geçebilirsiniz!

Gerekli Malzemeler

400 gram tavuk göğsü, 2 adet domates, 1/2 demet maydanoz, 1 adet küçük boy soğan, 1 çay kaşığı kekik, 1/2 çay kaşığı karabiber, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2-4 adet lavaş ekmeği.

Tavuk Dürüm Yapılışı

Öncelikle tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve tavuk parçalarını, soğanı birlikte orta ateşte pembeleşene kadar pişirin. Daha sonra kekik ve karabiberi ekleyip, baharatların güzelce kokusunu salana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Domatesleri küp küp doğrayın ve maydanozu ince ince kıyın. Tavuklar piştikten sonra, doğranmış domatesleri ve maydanozu ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Lavaş ekmeklerini ısıtın ve içlerine hazırladığınız tavuk karışımını koyarak sarın. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Hazırladığınız tavuk dürümleri yanında ayran veya turşu ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz, farklı soslar deneyerek damak zevkinize uygun bir lezzet yaratabilirsiniz.