Hızlı ve Lezzetli Simit Poğaça

Artık pastanelerden poğaça almaya gerek yok! Bu tarifle evinizde, kısa sürede enfes simit poğaçalar hazırlayacaksınız. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli olan bu tarif, kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize renk katacak. Aileniz ve misafirleriniz bu nefis poğaçaları çok sevecek. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Hazırlama aşamaları da oldukça pratik, bu yüzden acele ettiğiniz zamanlarda bile rahatlıkla deneyebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Hamur İçin

* 1/2 su bardağı ılık süt
* 1/2 su bardağı ılık su
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 1/2 paket yaş maya
* 2 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4 su bardağı un

Malzemeler: İç Malzemeler ve Üzeri İçin

* 1 kase kaşar peyniri
* 1 kase dilimlenmiş sucuk
* 1 adet sivri biber (ince doğranmış)
* 1 adet kapya biber (ince doğranmış)
* 1 adet küçük boy domates (küp doğranmış)
* 1 küçük boy kase kavrulmuş susam
* 1 çay bardağı su
* 1/2 çay bardağı pekmez

Hazırlanışı

Öncelikle, ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yoğurt, yaş maya, toz şeker ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru en az 10 dakika yoğurun. Hamuru üzerini kapatarak ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayın ve içine kaşar peyniri, sucuk, sivri biber, kapya biber ve domates koyarak kapatın. Pekmez ve su karışımını hazırlayın. Yuvarladığınız hamurları bu karışıma batırın ve susamla kaplayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis edin.