Muhteşem Sandal Köfte
Ailenizi doyuracak, enfes sosu ve garnitürüyle damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak ev yapımı sandal köfte tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli bir yemek sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan sandal köfte, malzemeleri bir araya getirmenizle başlıyor. Öncelikle köfte harcını hazırlayacağız. Ardından, patates püresini ve sosu yaparak, köfteleri pişirmeye başlayabiliriz. Son olarak, kaşar peyniri ile süsleyerek fırında kızartacağız. Afiyet olsun!
Malzemeler: Sandal Köfte için Gerekenler
Köfte İçin: 250 gram kıyma, 2/3 su bardağı galeta unu (veya bayat ekmek içi), 1 yemek kaşığı su, 1 adet soğan (ince kıyılmış), 1 adet yumurta, 2 diş sarımsak (ezilmiş), 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı tuz.
Patates Püresi İçin: 3 adet orta boy patates (haşlanmış ve ezilmiş), 1 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 çay bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.
Sos İçin: 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.
Garnitür: 1 su bardağı (kullanacağınız garnitürü belirtin, örneğin; maydanoz, dereotu)
Süsleme: 5 dilim kaşar peyniri
Sandal Köfte Hazırlanışı: Adım Adım
Öncelikle, kıymayı, galeta ununu, suyu, ince kıyılmış soğanı, yumurtayı, ezilmiş sarımsağı, baharatları ve tuzu derin bir kapta iyice yoğurun. Köfte harcından istediğiniz büyüklükte köfteler oluşturun. Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri, tereyağı, süt, tuz ve karabiberi karıştırarak püre haline getirin. Ayrı bir tencerede, domates salçası, su, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri sosun içine ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Pişen köfteleri patates püresinin üzerine yerleştirin. Üzerine kaşar peynirini dilimler halinde yerleştirip, önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!