Muhteşem Mac and Cheese Deneyimi
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan, peynirli bir mac and cheese tarifi için buyurun. Bu tarifle, restoran kalitesinde bir lezzeti, kendi mutfağınızda yaratacaksınız. Yumuşacık makarna ve bol peynirli sosun mükemmel uyumu, tüm ailenizi mutlu edecek. Tarifimizde kullanılan malzemeler, kolayca bulunabilen ve ekonomik seçeneklerden oluşuyor. Hazırlık süreci oldukça pratik ve hızlı, bu yüzden vaktiniz kısıtlı olsa bile rahatlıkla deneyebilirsiniz. Deneyimleyeceğiniz bu enfes lezzetle, hazır yemeklerden uzaklaşarak, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif elde edeceksiniz.Gerekli Malzemeler
* 1,5 yemek kaşığı tereyağı* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı su
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
* 1/2 çay bardağı cheddar peyniri (rendelenmiş)
* 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 su bardağı dirsek makarna
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle, makarnayı, üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Haşlanan makarna süzülüp, bir kenara alınır.2. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağına unu ekleyip, sürekli karıştırarak açık kahverengi olana kadar kavurun.
3. Sütü ve suyu yavaşça ekleyip, çırpıcı ile sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
4. Kıyılmış sarımsağı, karabiberi, tuzu ve rendelenmiş peynirleri (parmesan, cheddar, kaşar) sosun içine ekleyin. Peynirler tamamen eriyene ve sos kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
5. Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın.
6. Servis yapmadan önce, birkaç dakika dinlendirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun!