Nefis Bir Lezzet: Ev Yapımı Havuç Dilimi Baklava
Dışarıda pahalı fiyatlara satılan ve severek tükettiğiniz enfes havuç dilimi baklava lezzetini artık evinizde kolayca yapabilirsiniz. Bu tarifimizle hem zamandan hem de paradan tasarruf edecek, aynı zamanda sevdiklerinizi daha sağlıklı ve taze bir baklava ile mutlu edeceksiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her markette kolayca bulunabilir. Ayrıca, hazırlama süreci de oldukça pratik olup, deneyimsiz kişilerin bile rahatlıkla uygulayabileceği kadar kolaydır. İşte size enfes bir havuç dilimi baklava deneyimi yaşatacak adım adım tarifimiz. Misafirlerinizi ve ailenizi etkileyecek bu lezzetli tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!Gerekli Malzemeler
* 1 paket baklavalık yufka* 1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
* 1 paket (200 gr) tereyağı
* 3 bardak toz şeker
* 3 bardak su
Havuç Dilimi Baklava Hazırlanışı
1. Öncelikle, fırını 180 dereceye ısıtın. Tereyağını eritin ve bir kenara alın. Baklavalık yufkaları tezgaha yayın ve her birini tereyağı ile iyice yağlayın. Daha sonra, yufkaları üst üste koyun ve hafifçe bastırarak yufkaların birbirine yapışmasını sağlayın. Yufkaların üzerine dövülmüş Antep fıstığını serpin.2. Rulo şeklinde sarın ve uygun büyüklükte dilimler halinde kesin. Dilimleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Kalan tereyağını da dilimli baklavaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika altın rengi olana kadar pişirin.
3. Şerbet için; 3 bardak suyu ve 3 bardak şekeri bir tencerede kaynatın. Şeker eriyene ve şerbet kıvamına gelene kadar kaynatmaya devam edin. Fırından çıkan sıcak baklava üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbetin baklavaya iyice işlemesi için bir süre bekletin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.