Muhteşem Limonlu Cheesecake
Sıcak yaz günlerinde serinletici bir tatlı arıyorsanız, bu ev yapımı kolay limonlu cheesecake tarifine bayılacaksınız! Nefis limon aromasıyla ağzınızda dağılan bu harika tatlı, hazırlaması sandığınızdan çok daha basit. İşte adım adım, detaylı tarifi. Malzemeleri temin edip, kısa sürede bu enfes lezzeti sofranıza taşıyabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu cheesecake'in tadına baktığında, tarifimi onlarla mutlaka paylaşacaksınız. Deneyimleyeceğiniz bu eşsiz lezzetten sonra, başka bir cheesecake tarifi denemek istemeyeceksiniz. Hazırlık aşamalarına geçmeden önce malzemelerinizi önceden hazırlayın, bu size zaman kazandıracaktır.Malzemeler ve Hazırlanışı
Kuru Malzemeler: 2 paket buğday bisküvisi, 110 gram tereyağı, 1 çay bardağı fındık içi. Bisküvileri rondodan geçirin veya elinizle ufalayın. Eritilmiş tereyağı ve fındık içi ile karıştırıp, kalıbın tabanına yayın. Buzdolabında en az 30 dakika bekletin.Cheesecake Karışımı: 600 gram labne peyniri, 1 kutu sıvı krema, 1 su bardağı toz şeker, 2 adet yumurta, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi. Tüm malzemeleri mikser ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Hazırladığınız bisküvi tabanının üzerine yayın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
Limonlu Sos: 1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta, 1 çay kaşığı zerdeçal. Şekeri ve suyu tencereye alın, kaynatın. Nişasta, limon suyu ve kabuğu rendesi ile zerdeçalı karıştırıp, kaynar suya azar azar ekleyin. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Cheesecake soğuyunca üzerine limonlu sosu dökün ve buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.