Nefis Pastane Poğaçası Tarifi
Dışarıdan aldığınız poğaçaları unutturacak kadar lezzetli ve kıyır kıyır bir tarif arayışındaysanız doğru yerdesiniz! Bu tarifimizle, kahvaltılarınıza veya çay saatlerinize eşlik edecek enfes poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık iç kısmı ve çıtır çıtır dışıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak bu tarif, oldukça pratik ve kolay. Malzemeler her evde kolaylıkla bulunabilen türden. Hazırlaması oldukça keyifli ve sonuç ise mükemmel! Aileniz ve misafirleriniz bu enfes poğaçaların tadına bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 paket margarin, 1 yemek kaşığı kuru maya, 1 çay bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 5,5 su bardağı un ve 1 kase beyaz peynir.
Hazırlanış
Öncelikle mayayı ılık süt ile karıştırıp, 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra derin bir kapta margarini, sıvı yağı ve şekeri çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Mayalı süt karışımını ve tuzu ekleyin. Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamura beyaz peyniri ekleyin ve iyice yoğurun. Hamuru yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru istediğiniz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ya da çörek otu serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Daha kıtır bir poğaça için, fırına vermeden önce üzerlerine biraz daha sıvı yağ sürebilirsiniz. Ayrıca, hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin. Mayalanma süresi ortam sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Hamurun kabarması için sabırlı olmanız gerekiyor. İşte size ev yapımı, kıtır kıtır, enfes poğaçalar!