Bu tarifle, içi yumuşak ve bol çikolatalı, tam kıvamında bir kurabiye deneyimi yaşayacaksınız. Sıcacık bir fincan çay veya kahve eşliğinde tadına doyamayacağınız, lezzetli bir atıştırmalık. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek enfes kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve büyük ihtimalle mutfağınızda zaten mevcut. Yumuşak ve nefis bir kurabiye isteyenler için ideal bir seçenek. Çikolata severler için tam bir ziyafet! Deneyin ve farkı görün. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecek.
Malzemeler
* 250 gram yumuşak (yarı erimiş) tereyağı * 3/4 su bardağı esmer şeker * 1/2 su bardağı beyaz şeker * 2 adet yumurta * 2,5 su bardağı un * 1 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası * 1/2 paket kabartma tozu * 1/2 paket karbonat * 1 çay kaşığı tuz * 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş) * 1 su bardağı damla çikolata * 1 su bardağı bitter çikolata
Hazırlanışı
Öncelikle tereyağını şekerlerle iyice çırpın. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, mısır nişastasını, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, yağlı karışıma yavaş yavaş ekleyin ve spatula ile karıştırın. Ceviz içi ve çikolataları da ekleyip hafifçe karıştırın. Hamuru fazla yoğurmayın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
İpuçları
Daha yoğun çikolatalı bir lezzet için bitter çikolata miktarını artırabilirsiniz. Farklı türde kuruyemişler de kullanabilirsiniz. Kurabiyelerinizi süslemek için eritilmiş çikolata kullanabilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri hava almayan bir kapta muhafaza ederek tazeliğini koruyabilirsiniz. Bu tarifle yapacağınız kurabiyelerin lezzetinden emin olabilirsiniz!