Muhteşem Tiramisu Deneyimi
Pratik bir tiramisu tarifiyle damak çatlatan bir tatlıya hazırlanın. Bu tarif, acemi aşçılar için bile oldukça kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabilir. İşte enfes lezzet yolculuğunuz için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım uygulama. Tatlıyı daha da özel kılmak için, isterseniz üzerine kakao tozu serpebilir veya çikolata parçaları ekleyebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Son olarak, soğuması için yeterli zaman ayırmayı unutmayın; soğuk servis edildiğinde tadı çok daha iyi oluyor. Hazırsanız başlayalım!Malzemeler: Kek Bölümü
* 4 adet yumurta* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı un
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
Malzemeler: Krema Bölümü
* 600 mililitre sıvı krema* 1/2 su bardağı (2 parmak eksik) toz şeker
* 1 paket vanilin
* 4 yemek kaşığı nişasta
* 300 gram mascarpone peyniri
Malzemeler: Kahve Sosu
* 1 fincan granül kahve* 1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
1. Öncelikle kek için yumurtaları ve şekeri çırpın. Daha sonra unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.2. Krema için sıvı kremayı mikserde çırpın. Şekeri, vanilyayı ve nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak mascarpone peynirini ekleyip, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
3. Kahve sosu için ise, granül kahveyi ve şekeri karıştırın. Soğuyan keki kareler halinde kesin ve kahve sosuna batırın.
4. Bir kapta, kahveye batırdığınız kekleri ve kremayı kat kat dizin. Üstüne kalan kremayı yayın ve en az 2 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce isteğe bağlı olarak kakao tozu serpebilirsiniz. Afiyet olsun!