Nefis Bir İrmik Tatlısı
Puf gibi kabaracak, ağızda dağılacak bir irmik tatlısı arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarifle, zahmetsizce enfes bir lezzete kavuşacaksınız. Hem yapımı kolay hem de malzemeleri herkesin evinde bulunan bu tatlı, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Şerbetinin muhteşem uyumu ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Deneyin ve siz de bu kolay tarifi çok seveceksiniz. Hazırlaması oldukça kısa süren bu tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edebilirsiniz, her iki şekilde de tadına doyamayacaksınız.
Malzemeler:
İrmik Tatlısı İçin:
- 1/2 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Hazırlanış:
Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 damla limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Şerbetiniz hazır. Şerbet soğurken, irmik tatlısı hamurunu hazırlayabilirsiniz. Bir kapta irmik, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı çırpın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Yağlanmış bir fırın kabına hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen irmik tatlısını sıcakken soğumuş olan şerbet ile iyice ıslatın. Soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!