Ege'nin Lezzetli Sırları: Zeytinyağlı Biber Dolması
Yaz sofralarının vazgeçilmezi olan zeytinyağlı biber dolması tarifiyle, damaklarda unutulmaz bir lezzet şöleni yaratabilirsiniz. Hem meze olarak sunabileceğiniz hem de ana yemeğin yanına eşlik edebilecek bu enfes dolmalar, hafifliği ve eşsiz aromasıyla tüm misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Her lokmada Ege'nin sıcak güneşini ve mis kokulu otlarını hissedeceksiniz. Hazırlık aşamasının keyfini çıkarırken, ortaya çıkacak lezzetin tadına doyamayacaksınız. Ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu tarifi, bir yaz akşamında mutfağınızda deneyimlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Malzemelerin uyumu ve pişirme tekniğinin incelikleriyle, unutamayacağınız bir lezzet yolculuğuna çıkacaksınız. Tarifimizi inceleyerek, bu eşsiz lezzeti siz de kolayca hazırlayabilirsiniz.Malzemeler ve Hazırlık
Dolma İç Malzemeleri: 180 gram pirinç, 150 ml sızma zeytinyağı, 15 gram dolmalık fıstık, 4 adet soğan, 15 gram kuş üzümü, 200 ml sıcak su, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı şeker, 1/2 tatlı kaşığı tarçın, 1/2 tatlı kaşığı yenibahar, 1/2 tatlı kaşığı karabiber, 1/3 demet taze nane, 1/3 demet dereotu.Biber ve Sos Malzemeleri: 12 adet dolmalık biber, 1 adet domates, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı şeker, 50 ml zeytinyağı, 200 ml sıcak su. Öncelikle, biberlerin içini temizleyip yıkayarak hazırlayın. Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Pirinci, kuş üzümünü, baharatları ve doğranmış otları ekleyerek birlikte kavurun. Sıcak suyu azar azar ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Hazırlanan harcı biberlerin içine doldurun ve geniş bir tencereye dizin. Üzerine doğranmış domatesleri, tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyin. Sıcak suyu da ilave edip, biberler yumuşayana ve su çekene kadar kısık ateşte pişirin.