Muhteşem Bir Karpuz Pastası
Görünümüyle iştah açacak enfes bir pasta tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifte, klasik pasta hamurunu farklı bir lezzete dönüştürüyoruz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve pratik. Malzemeler her mutfakta kolayca bulunabilecek türden. Yumuşak kek dokusu ve leziz kremasıyla, bu karpuz pastası, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz unutulmaz bir deneyim sunacak. Şimdiden afiyet olsun! Deneyen herkesin beğeneceğinden eminiz. Mutfağınıza keyif katacak bu tarifle, sevdiklerinizi şaşırtmaya hazır olun.Malzemeler: Kek İçin
- 2 adet yumurta- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam ıspanak (isteğe bağlı, yeşil renk için)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Malzemeler: Krema İçin
- 2,5 su bardağı süt- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Malzemeler: Vişne Sosu İçin
- 1 su bardağı vişne- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı
1. İlk olarak kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sütü, sıvı yağı, ıspanağı (eğer kullanıyorsanız), vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında (180 derece) yaklaşık 30-35 dakika pişirin.2. Kek pişerken kremayı hazırlayalım. Sütü, şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı bir tencerede karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremanın soğumasını bekleyin.
3. Vişne sosu için vişneleri, suyu, şekeri ve nişastayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte kaynatın. Kıvam alınca ocaktan alın.
4. Soğuyan keki ikiye bölün. Alt katına kremayı sürün, üzerine vişne sosunu gezdirin ve üst katla kapatın. Dilerseniz üzerine kalan kremayı ve vişneleri süs olarak kullanabilirsiniz. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun!