Nefis Kumlu Pasta İçin Malzemeler
Bu tarifte, yoğun çikolata lezzetiyle damağınıza bayram yaşatacak muhteşem bir kumlu pasta hazırlayacağız. İşte ihtiyacınız olan malzemeler:Pasta Hamuru için: 4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1/2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı kakao, 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 1.5 su bardağı un.
Muhallebisi için: 3,5 su bardağı soğuk süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı kakao, 25 gram tereyağı ve 80 gram çikolata.
Üzeri için: 1/2 paket kakaolu bisküvi. Malzemeleriniz hazır ise, lezzet yolculuğuna başlayabiliriz!
Kumlu Pasta Hazırlama Adımları
Öncelikle, pasta hamurunu hazırlamakla başlayalım. Yumurta, şeker, sıvı yağ, süt, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta iyice çırpın. Ardından unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir kek kalıbına yayın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen pasta tamamen soğuyana kadar bekleyin. Bu adım, pastanızın güzelce kıvam alması için oldukça önemlidir. Soğuyan pasta tabanına, daha sonra hazırlayacağımız muhallebiyi dökeceğiz.Şimdi sıra muhallebiye geldi. Soğuk süt, şeker, nişasta, yumurta sarısı ve kakaoyu bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve çikolatayı ekleyip eritin. Hazırladığınız muhallebiyi soğuyan pasta tabanının üzerine dökün ve eşit şekilde yayın. Son olarak, üzerine kakaolu bisküvileri kırıp serpin. Hazırladığınız bu enfes kumlu pasta buzdolabında en az 2 saat dinlendikten sonra servis edilir.