Nefis Kuru Patlıcan ve Biber Dolması

Akşam yemekleriniz için enfes bir lezzet arayışındaysanız, bu kuru patlıcan ve kuru biber dolması tarifi tam size göre! Lezzetli ve doyurucu bu dolma, hazırlaması oldukça kolay. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz tadı çok sevecek. Tarifimizde kullanılan malzemeler, taze ve kaliteli ürünlerden seçilmiştir. Hazırlık aşamalarını adım adım takip ederek, mükemmel bir sonuç elde edeceksiniz. Bol baharatlı ve aromatik bu dolma, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes kuru patlıcan ve kuru biber dolması için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 15 adet kuru patlıcan, 15 adet dolmalık kuru biber, 2 su bardağı pirinç, 2 adet orta boy kuru soğan, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 diş ezilmiş sarımsak, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 5-6 dal maydanoz, 1/2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı dolma baharı, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay bardağı kaynar su, 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanış

Öncelikle kuru patlıcanları ve kuru biberleri yıkayıp, 1 çay bardağı kaynar suda 15-20 dakika yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra patlıcanları ve biberleri uzunlamasına kesin ve içlerini temizleyin. Ayrı bir kapta, zeytinyağını ısıtıp, doğranmış kuru soğanları kavurun. Salçaları ekleyip, hafifçe kavurduktan sonra ezilmiş sarımsakları ilave edin. Pirinci, baharatları ve tuzu ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun. Kaynar suyu ve nar ekşisini ekleyip, pirinçler şişene kadar pişirin. Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı patlıcan ve biberlerin içine doldurun. Bir tencereye biraz zeytinyağı ve su ekleyip, dolmaları dizin. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Servis Önerileri

Bu enfes kuru patlıcan ve kuru biber dolması, yanında yoğurt veya cacık ile servis edilebilir. Üzerine taze maydanoz serpiştirerek sunumunuzu daha şık hale getirebilirsiniz. Ayrıca, soğuk olarak da tüketilebilir. Farklı mevsimlerde farklı tatlarla deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!