Muhteşem Bir Lezzet Deneyimi
Bu enfes çıtır pırasa tarifi, çıtır çıtır dokusu ve unutulmaz lezzetiyle sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede enfes bir yemek hazırlamanızı sağlayacak. Pırasanın eşsiz aromasını, özel baharat karışımıyla buluşturduk. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Siz de hemen denemeye başlayın ve bu eşsiz tadı deneyimleyin. Pratikliği ve lezzetiyle gönlünüzü çalacak bu tarif, özel günlerinizin ve hafta içi akşam yemeklerinizin kurtarıcısı olacak. Mutfağınıza renk katacak bu tarif, sofralarınıza da ayrı bir şıklık getirecek.
Gerekli Malzemeler
Tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. İşte malzeme listesi:
- 2 adet pırasa
- 1/2 çay bardağı un
- 1/2 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 100 gram kıyma
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Adım Adım Hazırlanışı
Tarifin hazırlanması oldukça kolaydır. Öncelikle pırasaları yıkayıp temizleyin ve ince ince doğrayın. Soğanı, sarımsağı, havucu ve yeşil biberi de ince ince doğrayın. Bir tavada kıymayı kavurun. Daha sonra doğranmış soğan, sarımsak, havuç ve yeşil biberi ekleyip birlikte kavurun. Baharatları (kekik, pul biber, karabiber, tuz) ve salçayı ekleyip karıştırın. Bir su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer yandan pırasaları una, yumurtaya ve galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Kızarmış pırasaları hazırladığınız sosla birleştirin ve sıcak servis yapın. İşte bu kadar! Afiyet olsun!