Düdüklüde Ezogelin Çorbası: Lezzetli ve Pratik

Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla, kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik bir ezogelin çorbası tarifi sunuyor. Düdüklünün avantajıyla hem zamandan hem de enerjiden tasarruf ederek, misafirlerinizi ya da ailenizi lezzetli bir çorbayla ağırlayabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Çorbanın kıvamını ve lezzetini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Örneğin, daha yoğun bir kıvam için mercimek miktarını artırabilirsiniz. Baharatları da damak zevkinize göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
* 1/2 çay bardağı bulgur
* 2-3 yemek kaşığı pirinç
* 2 adet kuru soğan
* 1 baş sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 4 su bardağı et suyu (veya su)

Hazırlanış

Öncelikle, soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Tereyağını düdüklü tencerede eritin ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları ekleyip kısık ateşte bir dakika daha kavurun. Biber ve domates salçasını ekleyip, bir süre daha kavurun. Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci ekleyin. Tuz, nane ve karabiberi de ilave edin. Et suyunu (veya suyu) ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatın. Orta ateşte düdük çalmaya başladıktan sonra, 15 dakika pişirin. 15 dakika sonra ocağı kapatın ve düdüklünün kendi buharı ile soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra düdüklünün kapağını açın ve çorbayı istediğiniz kıvamda blendırdan geçirerek servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine bir kaşık yoğurt ve pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Sıcak servis edilmesi tavsiye edilir. Üzerine bir kaşık yoğurt, pul biber, limon suyu veya taze maydanoz ekleyerek sunabilirsiniz.