Soğuk Hava Dostu: Sıcacık Brokoli Çorbası

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir çorba arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Hazırlaması oldukça kolay olan bu brokoli çorbası tarifi, hem pratik hem de lezzetli. Düdüklü tencere kullanarak kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu çorba, hem besleyici hem de oldukça doyurucu. Aileniz ve misafirleriniz için ideal bir seçenek. Malzemeler kolayca bulunabiliyor ve tarif oldukça basit. Herkese tavsiye edebileceğim bir tarif! Özellikle soğuk algınlığı dönemlerinde vücuda güç vermesiyle de biliniyor.

Malzemeler ve Hazırlık

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler: 300 gram taze brokoli, 1 adet orta boy havuç, 1 adet orta boy patates, 1 adet orta boy soğan, 2-3 dal kereviz sapı, 1 su bardağı süt (veya tercih ettiğiniz bir süt alternatifi), 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı zencefil tozu, 1 çay kaşığı kimyon tozu. Öncelikle sebzeleri yıkayıp temizleyin. Havuç, patates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Brokoliyi de küçük parçalara ayırın. Kereviz saplarını incecik doğrayabilirsiniz. Tüm malzemeler hazır olduğunda, düdüklü tencereye geçebilirsiniz.

Düdüklü Tencerede Pişirme

Zeytinyağını düdüklü tencereye ekleyip ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip hafifçe kavurun. Daha sonra havuç, patates ve kereviz saplarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine brokolileri, suyu, tuzu, zencefili ve kimyonu ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Süre sonunda ocağı kapatın ve basınç tamamen düşene kadar bekleyin. Tencerenin kapağını açın ve çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. Bir miktar süt ekleyip kıvamını ayarlamak için bir yemek kaşığı unu az miktarda suyla açıp çorbaya ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin ve servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

İsteğe bağlı olarak çorbanızı servis etmeden önce üzerine biraz taze kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, bir kaşık krema veya yoğurt da çorbanıza zengin bir tat katabilir. Çorbanızın yanına kızarmış ekmek de servis edebilirsiniz. Sıcak servis edilmesi önerilir. Afiyet olsun!