Tarif Hakkında

Bu enfes domates çorbası tarifimiz, içerisinde bulunan buğday sayesinde doyurucu ve lezzetli bir yemek deneyimi sunuyor. Her lokmada hissedeceğiniz eşsiz tatlar, sizi mutfağa davet ediyor. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilen bu çorba, her mevsim sofralarınızı süsleyecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de oldukça ekonomik. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek alternatifi arıyorsanız, tam size göre!

Malzemeler

* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı domates püresi
* 1 çay kaşığı tuz
* 4,5 su bardağı su
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday

Hazırlanışı

Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritiyoruz. Üzerine unu ekleyip, sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Un hafifçe kızarınca domates salçasını ilave edip bir dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra domates püresini ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyip, 10 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Haşlanmış buğdayı çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz. İsteğe bağlı olarak üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Soğuk olarak tüketmek isterseniz buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Servis Önerisi

Buğdaylı domates çorbasınızı, yanında kızarmış ekmek dilimleri veya kraker ile servis edebilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir kase çorba, vücudunuzu ısıtacak ve size enerji verecektir. Çorbanızı daha zengin hale getirmek için içine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.