Nefis Bir Bulgur Pilavı Hazırlama

Akşam yemeği için pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size mükemmel bir seçenek! Bu tarifte, domatesli, biberli ve tel şehriyeli bulgur pilavı yapımını adım adım anlatacağız. Evde yapılan turşu ve yoğurtla birlikte servis edildiğinde mükemmel bir uyum yakalayacaksınız. Tarifimiz oldukça kolay ve malzemeleri de her evde kolaylıkla bulunabiliyor. Pilavımızın kıvamı tam kıvamında olacak, hem hafif hem de doyurucu bir yemek deneyimi yaşatacak. Aileniz bu lezzete bayılacak! Hazırlık aşamalarını dikkatlice takip ederseniz, kısa sürede sofranızda harika bir bulgur pilavı olacaktır. İşte malzemelerimiz ve yapım aşamaları:

Malzemeler

İşte bu enfes bulgur pilavı için gerekli malzemeler:

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1/2 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
  • 2 adet çarliston biber (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)

Hazırlanışı

Öncelikle, soğanı ve biberleri zeytinyağında hafifçe kavurun. Ardından tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Daha sonra, bulgur ve tel şehriyeyi ekleyin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Domates sosunu ve tuzu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra, kaynar suyu ekleyip, pilav tenceresinin kapağını kapatın. Orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra, 5-10 dakika kadar daha kısık ateşte demlenmeye bırakın. Sonrasında, pilavınızı servis edebilirsiniz. Yanında ev yapımı turşu ve yoğurtla birlikte servis etmenizi öneririz. Afiyet olsun!