Mükemmel Bamya İçin Püf Noktaları
Bu tarifimizle, asla dağılmayan, ağızda dağılan enfes bir kıymalı bamya yemeği hazırlayacaksınız. Öncelikle, bamyalarınızı iyice yıkayıp temizlediğinizden emin olun. Daha sonra, 1/2 limon suyunu ve bir kase suyu bir kapta karıştırın. Temizlenmiş bamyalarınızı bu karışıma 15 dakika kadar bekletin. Bu işlem, bamyaların kaynar suya atıldığında dağılmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Sıcak suda bekletilen bamyayı iyice süzün. Bu adım, bamyanın lezzetini koruyarak pişirme süresini kısaltacaktır. Son olarak, pişirme sırasında bamyaların birbirine yapışmasını engellemek için, arada bir karıştırmayı unutmayın. Bu basit adımlarla mükemmel bir kıymalı bamya elde edeceksiniz.
Malzemeler ve Hazırlanışı
4 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtın. 1 adet ince doğranmış kuru soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. 100 gram kıymayı ilave edip, kıymanın suyunu çekene kadar pişirin. 1/2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip, 1 dakika kadar kavurun. 2 adet doğranmış domatesi, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyin. Sıcak sudan 1/2 su bardağını da ekleyerek karıştırın. Süzülmüş bamyalarınızı tencereye ekleyin ve ara ara karıştırarak, suyunu çekene kadar pişirin. Servis etmeden önce, üzerine 1/2 limon suyu sıkabilirsiniz. Afiyet olsun!
Lezzet İpuçları
Daha aromatik bir kıymalı bamya için, kıymayı kavururken, üzerine pul biber veya kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Domateslerin yerine, konserve domates kullanabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, pişirme esnasında 1-2 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Daha yoğun bir lezzet için, bamyaların suyunu çektikten sonra, üzerine biraz tereyağı ekleyebilirsiniz. Servis ederken, üzerine taze maydanoz veya dereotu serperek sunabilirsiniz. Bu tarif, sade pilav ile harika bir uyum yakalar. Dilerseniz, yanında yoğurt da servis edebilirsiniz.