Doğal Renk, Doğal Lezzet

Bu enfes yaban mersini özlü kek tarifiyle çocuklarınızı mutlu edecek, sağlıklı bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Kekin muhteşem mor rengini elde etmek için hiçbir yapay gıda boyası kullanmadık. Tamamen doğal yaban mersini özü ile elde edilen bu renk, hem göz alıcı hem de güvenli. Çocuklarınızın gönül rahatlığıyla tüketebileceği bu lezzetli kek, kahvaltı sofralarınızın ya da çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hafif yapısıyla ağır hissettirmeyen kek, hem yetişkinlerin hem de çocukların damak zevkine hitap ediyor. Deneyin ve siz de bu harika lezzetin tadına varın. Özellikle özel günlerinizde çocuklarınıza sürpriz yapabileceğiniz harika bir seçenek.

Malzemeler

Kek hamuru için ihtiyacınız olan malzemeler: 2 adet yumurta, 1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 1/2 su bardağı şeker.
Yaban mersini sosu için ise; 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı (tepeleme) un, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı şeker ve 2-3 yemek kaşığı yaban mersini özü gereklidir.

Kek Hazırlama

Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurtaları, sütü, sıvı yağı, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz ve akıcı bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu uygun bir kek kalıbına dökün. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın ve keki yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine, daha önceden hazırladığınız yaban mersini sosunu gezdirin.

Yaban Mersini Sosu Hazırlama

Bir tencereye sütü, unu, vanilyayı ve tereyağını alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, kıvam alana kadar pişirin. Şekeri ve yaban mersini özünü ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın ve soğuyan kekin üzerine gezdirin.

Servis Önerisi

Dilerseniz kekinizi pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Ayrıca yanında dondurma veya krem şanti ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!