Muhteşem Kaşarlı & Çıtır Tavuk

Bu enfes kaşarlı çıtır tavuk tarifi, lezzeti ve çıtır çıtır dokusuyla sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlı olan bu tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Tavuk göğsünün yumuşaklığı ve kaşar peynirinin tuzlu, erimiş lezzeti, çıtır çıtır galeta unu kıvamıyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Özellikle çocukların çok seveceği bu tarif, hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenek. Dilerseniz yanına patates kızartması veya salata ekleyerek daha zengin bir sunum yapabilirsiniz. Tarifimizde baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Deneyerek kendi mükemmel lezzet oranınızı bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 2 adet tavuk göğsü (tercihen orta boy)
* 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
* 1 çay kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
* 1 çay kaşığı kekik (kuru)
* ½ çay kaşığı karabiber (taze öğütülmüş tercih edilir)
* 1 çay kaşığı tavuk baharatı (isteğe bağlı)
* 1 kase galeta unu (ince kıyılmış tercih edilir)
* 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (kaliteli bir marka kullanın)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle tavuk göğüslerini yıkayıp, temiz bir havluyla kurulayın. Daha sonra ince ince doğrayın veya isterseniz bütün olarak da kullanabilirsiniz. Yumurtayı derin bir kapta çırpın. Çırpılmış yumurtaya, tuz, kekik, karabiber ve tavuk baharatını ekleyin. İyice karıştırarak, baharatların yumurtaya homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın. Tavuk parçalarını bu karışıma iyice bulayın. Ayrı bir kapta galeta ununu hazırlayın. Her bir tavuk parçasını galeta ununa bulayarak iyice kaplayın. Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini tavukların üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, veya kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi, tavukların kalınlığına göre değişiklik gösterebilir. Sıcak olarak servis yapın ve afiyet olsun!