Nefis Lezzette Çıtır Tavuk

Bu tarif, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık enfes bir gevrekli tavuk deneyimi sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz lezzetli bir yemek olarak değerlendirebilirsiniz. Özellikle çocukların çok seveceği bu tavuk tarifinde, baharatları dilediğiniz gibi ayarlayarak damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Deneyerek kendinize en uygun baharat oranını bulabilirsiniz. Sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olan bu tavuk, yanında patates kızartması veya salata ile harika bir akşam yemeği seçeneği olabilir. Hem hızlı hem de pratik olmasıyla hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenektir. Hazırlanış aşamalarına geçelim.

Malzemeler

* 1 adet tavuk göğsü (veya isteğe bağlı olarak but)
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1/2 su bardağı süt
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı nane
* 1 çay kaşığı sirke
* 1 paket kahvaltılık gevrek (kırılmış)
* 1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanış

Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Daha sonra, derin bir kapta unu, nişastayı, sütü, sarımsağı, kekiği, kırmızı biberi, karabiberi, tuzu, naneyi ve sirkeyi iyice karıştırarak bir sos hazırlayın. Hazırladığınız sosa tavuk parçalarını ekleyip iyice harmanlayın. Ayrı bir kapta kahvaltılık gevrekleri ezin. Soslanmış tavuk parçalarını ezilmiş gevreklere bulayın. Bol sıvı yağda kızartın. Kızaran tavuk parçalarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları

Daha çıtır bir sonuç için, tavuk parçalarını gevreğe buladıktan sonra birkaç dakika bekletebilirsiniz. Bu, gevreğin tavuk parçalarına daha iyi yapışmasını sağlayacaktır. Ayrıca, kızartma işleminden sonra tavukları fırında 5 dakika kadar pişirebilirsiniz. Bu, tavukların daha iyi kızarmasını ve içlerinin daha iyi pişmesini sağlayacaktır. Afiyet olsun!