10 Dakikada Hazırlanan Lezzet

Bamya sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarif! Bu çıtır çıtır, baharatlı bamya tarifi, hem pratik hem de son derece lezzetli. Az malzemeyle enfes bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Sadece 10 dakika içinde sofranızda olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle yaz aylarında, hafif bir akşam yemeği veya meze olarak mükemmel bir seçenek. Hem sağlıklı hem de doyurucu. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar.

Malzemeler: Çıtır Bamya İçin

20-30 adet büyük boy bamya, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı tuz.

Malzemeler: Tarator Sosu İçin

3-4 adet ceviz, 1 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 tutam dereotu, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı. Öncelikle cevizleri incecik kıyın. Sarımsağı ezin. Yoğurdu, kıyılmış cevizleri, ezilmiş sarımsağı, dereotunu ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Son olarak zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırın. Tarator sosunuz hazır!

Hazırlanışı

Öncelikle bamyayı iyice yıkayıp kurulayın. Derin bir kapta zeytinyağı, sarımsak tozu, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon, nane ve tuzu karıştırın. Yıkanan bamyayı bu karışıma ekleyip iyice çevirin, baharatların bamyaya iyice yapışmasını sağlayın. Ardından önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 15-20 dakika, güzelce kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin. Sıcak bamyayı, hazırladığınız tarator sosuyla servis edin. Afiyet olsun!