Nefis Badem Kaplı Tavuk

Bu tarifte, sarımsakla marine edilmiş lezzetli tavuk göğüslerini, çıtır çıtır badem kaplamasıyla buluşturuyoruz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve sonuç inanılmaz lezzetli. Tavuk etinin yumuşaklığı ile bademin çıtırtısının mükemmel uyumu, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Tarifimizde kullanılan baharatlar, tavuk etinin lezzetini daha da ortaya çıkarıyor. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen bu tavuk, özel günlerinizin yanı sıra hafta içi akşam yemekleri için de ideal bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeğe bayılacak. Denemeden geçmeyin!

Malzemeler

Bu enfes badem kaplı çıtır tavuk için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • 3 parça tavuk göğsü
  • 160 gram çiğ badem (kırılmış veya bütün)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğüslerini yıkayıp, incecik dilimleyin. Sarımsağı zeytinyağıyla karıştırıp, tavuk dilimlerini bu karışıma en az 30 dakika marine edin. Daha sonra, bademleri bir mutfak robotunda veya blendırda incecik kıyın. Ayrı ayrı üç kap hazırlayın: birine çırpılmış yumurtaları, diğerine galeta ununu, üçüncüsüne ise kıyılmış bademleri koyun. Marine edilmiş tavuk dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta ununa ve son olarak da bademlere bulayarak her tarafını kaplayın. Bol sıvı yağda, orta ateşte altın sarısı kızarana kadar kızartın. Kızaran tavukları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında patates kızartması veya salata ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!