Çıtır Patatesli Tavuk Köftesi: Lezzetli Bir Tarif

Eşsiz lezzeti ve çıtır çıtır dokusuyla tavuk köftesi tarifimizi deneyin. Bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli bir yemek seçeneği sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes köftelerden çok memnun kalacaklar. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu özel günler için ideal bir seçenektir. Sıcacık, çıtır çıtır patatesli dış kabuğu ve yumuşacık iç kısmıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Tarifimizde kullanılan baharatlar, tavuk köftesinin lezzetini mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Tavuk Köftesi İçin

* 500 gram tavuk göğsü
* 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 adet havuç (rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Malzemeler: Çıtır Patates Kızartması İçin

* 3 adet büyük boy patates (ince dilimlenmiş)
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı köri
* 1 çay kaşığı sarımsak tozu
* 2-3 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğsünü, soğanı, sarımsağı ve havucu bir kapta iyice karıştırın. Ardından tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı küçük köfteler haline getirin. Diğer yandan, ince dilimlenmiş patatesleri ayrı bir kapta un, nişasta, tuz, kırmızı toz biber, pul biber, köri, sarımsak tozu ve su ile karıştırın. Patates karışımına tavuk köftelerini ekleyip her tarafının patates karışımıyla kaplanmasını sağlayın. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!