Muhteşem Lezzet: Çıtır Tavuk Şinitzel

Damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak, çıtır çıtır dokusuyla enfes bir tavuk şinitzel tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem pratikliği hem de lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi denemeden geçmeyin. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Özellikle çocukların çok seveceği bu şinitzel, farklı soslarla da zenginleştirilebilir. Deneyerek kendinize en uygun sosu bulabilirsiniz. Tarifimizi adım adım uygulayarak siz de bu eşsiz lezzeti deneyimleyebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve her evde kolayca bulunabilecek türden. İşte, çıtır çıtır tavuk şinitzel için gerekli olanlar:

Sos İçin:

* 50 gram tereyağı
* 2-3 dal taze maydanoz (kuru maydanoz da kullanılabilir)
* 1 adet limonun kabuğu rendesi (limon suyu da ilave edilebilir)

Şinitzel İçin:

* 2 adet tavuk göğsü (isteğe bağlı olarak but da kullanılabilir)
* 100 gram un
* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 100 gram panko (ekmek kırıntısı da kullanılabilir)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı baharatlar da eklenebilir)

Tavuk Şinitzel Yapılışı: Adım Adım

Öncelikle sosu hazırlayarak başlayalım. Tereyağını eritip, doğranmış maydanoz ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. Sonrasında tavuk göğüslerini temizleyip, ince ince döyüp, tuz, karabiber ve köri ile tatlandıralım. Un, yumurta ve panko'yu ayrı ayrı üç farklı kaba koyalım. Tavukları önce una, sonra yumurtaya ve en son panko'ya bulayarak kızgın yağda kızartın. Kızaran şinitzelleri fazla yağını süzdükten sonra hazırladığımız sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!