Hızlı ve Kolay Tava Böreği

Hazır yufka kullanarak pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, enfes bir tava böreği tarifiyle karşınızdayız. Peynirli ve yumurtalı iç harcıyla çıtır çıtır bir lezzet sunan bu tarif, hem hızlı hem de ekonomik olmasıyla dikkat çekiyor. Az malzemeyle çok lezzetli bir sonuç elde edeceğiniz bu tarif, özellikle yoğun günlerinizde kurtarıcınız olacak. İster kahvaltılık ister ara öğün olarak tüketebileceğiniz bu börek, tüm ailenizin beğenisini kazanacak. Yufkaları kızartarak elde ettiğiniz çıtırlık, ağızda dağılan peynirli iç harcıyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Deneyip, enfes tadına siz de bayılacaksınız! Hazırlanışı oldukça basit, malzemeleri bir araya getirip kısa sürede pişirerek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

Malzemeler

Yufka Karışımı İçin:

  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı soda
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Malzemeler:

  • 4 adet haşlanmış patates (küçük küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz

Üzeri İçin:

  • 3 adet yufka
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Öncelikle, yufka karışımı için süt, sıvı yağ, soda, yumurta ve tuzu derin bir kapta çırpın. Daha sonra, haşlanmış ve küp doğranmış patatesleri, tuz, karabiber, pul biber, rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir ve maydanozu ayrı bir kapta karıştırın. Yufkaları geniş bir tepsiye yayın ve her birinin üzerine hazırladığınız yufka karışımından eşit miktarda sürün. Ardından, iç harcını yufkaların üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu uygun büyüklükte parçalar halinde kesin. Tavaya tereyağını eritin ve börek parçalarını dizin. Orta ateşte her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve servis yapın. Afiyet olsun!