Harika Bir Tatlı Deneyimi

Dışı çıtır çıtır, içinde ise enfes bir krema barındıran bu özel pasta tarifi, özel günlerinizi şenlendirecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem görüntüsü hem de lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Misafirlerinizi etkileyecek kadar güzel ve görsel bir şölen sunan bu süslü kedidilli pasta, pratikliğiyle de öne çıkıyor. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Malzemeler oldukça basit ve her yerde bulunabiliyor. Tarifin her aşamasını adım adım takip ederek, kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz. Haydi, birlikte bu lezzeti keşfedelim!

Malzemeler ve Hazırlık

Kuru Malzemeler:* 2 paket kedidili bisküvi
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı Hindistan cevizi
Krema Malzemeleri:* 1 litre süt
* 1 adet yumurta sarısı
* 3 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 160 gram labne peyniri

Pasta Hazırlama Adımları

Öncelikle, kremayı hazırlamak için bir tencereye 1 litre sütü, yumurta sarısını, unu, nişastayı, şekeri ve vanilyayı alın. Karışımı çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Ardından, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Krema kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın ve tereyağını ekleyerek karıştırın. Ayrı bir kapta labne peynirini çatalla iyice ezin ve kremaya ekleyerek tekrar karıştırın. Kremanın soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, kedidili bisküvileri süt ve Hindistan cevizi karışımına batırın. Bir kapta, ıslattığınız bisküvileri krema ile karıştırın ve dilediğiniz gibi şekil verin. Hazırladığınız kedidilli pastayı buzdolabında en az 2 saat soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!