Nefis Bir Lezzet: İçli Köfte Tadında Börek

Bu tarifte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, çıtır çıtır bir börek yapımını anlatacağız. İçli köfte sevenler için mükemmel bir alternatif olan bu börek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifte, malzemelerin uyumu ve lezzet dengesi sizi büyüleyecek. Yufkanın çıtırlığı ve iç harcının enfes lezzeti mükemmel bir birliktelik oluşturuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Deneyin ve bu enfes böreğin tadına bakın!

Malzemeler: Yufka ve Kızartma İçin

* 4 adet yufka
* 1/2 su bardağı su
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı galeta unu

Malzemeler: İçli Köfte Harcı İçin

* 400 gram kıyma
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay bardağı ince bulgur
* 1 su bardağı sıcak su
* 1/2 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
* 1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle, iç harcını hazırlayalım. Soğanı zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Bulguru sıcak suda 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kıymaya ekleyin. Ceviz içi, maydanoz, domates salçası, tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edip iyice karıştırın. Harç, kıvam alana kadar pişmeye devam edin. Yufkaları su ve zeytinyağı karışımıyla ıslatarak yumuşatın. Yufkaları istediğiniz büyüklükte kesin ve iç harcı koyarak sarın. Yumurta ve galeta ununu çırpıp böreklerin üzerine sürün. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Sıcak servis ederek afiyetle tüketin.

İpuçları

Daha çıtır bir börek için, fırın tepsisine yağlı kağıt sermeniz faydalı olacaktır. İsteğe göre iç harcına farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Örneğin, kimyon veya pul biber miktarını artırabilirsiniz.