Nefis Milföy Mantı Lezzeti
Akşam yemekleriniz için pratik ve lezzetli bir tarif arayışındaysanız, bu çıtır çıtır milföy mantı tam size göre! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem görüntüsüyle hem de tadıyla herkesi etkileyecek. Dilerseniz yanında farklı bir salata ya da turşu eşliğinde servis edebilir, sofranızı daha da zenginleştirebilirsiniz. Bu tarifte kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolaylıkla bulunabiliyor. Aileniz ve misafirleriniz için enfes bir deneyim sunacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemelerin ölçülerini kendi zevkinize göre ayarlayarak farklı bir lezzet deneyimi de yakalayabilirsiniz.Malzemeler ve Hazırlanış
Milföy Mantı İç Malzemeleri:
* 250 gram dana kıyma* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 10 adet milföy hamuru
Milföy Mantı Sosu:
* 1 kase çırpılmış yoğurt* 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
* 1 tatlı kaşığı nane (kuru veya taze)
* 2 çay kaşığı pul biber
Öncelikle soğanı ince ince kıyıp tereyağı ile kavurun. Ardından kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Karışımı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra her bir milföy hamuruna bir yemek kaşığı iç harç koyup, köşelerini birleştirip kapatın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Pişen milföy mantıları, çırpılmış yoğurt, eritilmiş tereyağı, nane ve pul biberden oluşan sos ile servis edin. Afiyet olsun!